© Rootsville.eu

Tom JJ & Greg Miller (UK/F)
tiltle: Traveller
music: Blues
release date: january 15, 2020
label:
Green Note
info artist:

© Rootsville 2019


Het nieuws onder de blues sun is de samenwerking van het Britse blues duo Tom JJ en harper Greg Miller. Hun debuutalbum "Traveller" bevat naast 2 originals van Tom JJ nog 6 aanstekelijke covers uit het blues arsenaal van onder meer Jimmy Reed en SBW. Dit nieuw gevormde duo kwam tot stand door de ontmoeting van de beste London Blues-gitarist en zanger Tom Julian Jones en de meermaals bekroonde mondharmonica-speler Greg Miller. Samen gaan ze terug naar de roots van Chicago Blues met een originele draai. Het album wordt internationaal uitgegeven op 15 januari 2020.

Tom zingt professioneel sinds de leeftijd van acht. Opgeleid op de trompet begon hij zichzelf op veertienjarige leeftijd bluesharp en gitaar te leren. Hij vond een jaar later een uitlaatklep voor zijn blues-passie in een lokale pianobar en speelde voor coca cola. Hij sloeg een paar van zijn schoolvrienden in een band en organiseerde ze elk weekend om te buskeren.

Greg is een vocalist en multi-award winnende mondharmonica-speler. Hij begon met het spelen van de mondharmonica op 17-jarige leeftijd. Na zichzelf les te hebben gegeven, ging hij studeren aan de Paris Harmonica School (opgericht door Greg Zlapsinski), terwijl hij ook trainde met internationaal gerenommeerde harmonici Carlos Del Junco en Nico Wayne Toussaint.

Opener is meteen ook de titeltrack van dit album en hierbij komen de credits toe aan Tom JJ. Vervolgens verdiepen ze zich in het arsenaal van namen als Jimmy Reed met diens "Baby What You Want me To Do" maar ook met het aanstekelijke "Shame Shame Shame". Heerlijk om luisteren is ook "Got My Eyes On You" van Jackie Rae en Les Reed. Afsluiter van dit 8 nummers tellende "Traveller" is "Act Lie You Love Me" van Jimmy Rogers.

tracks:

01 Traveller
02 Baby What You Want me To Do
03 Got My Eyes On You
04 Shame Shame Shame
05 Dealing With The Devil
06 Black Dog
07 The Things I Use To Do
08 Act Like You Love Me

musicians:

Tom JJ on Guitar and vocals
Greg Miller on vocals and Harmonica